Áfonyás répás muffin

Hozzávalók:
25 dkg liszt, 15 dkg cukor, 1 tk. kakaópor, 1 sütõpor, 1 csipetnyi õrölt gyömbér, 1 citrom reszelt héja, 1 szál reszelt sárgarépa, 15 dkg olvasztott vaj, 3 tojás, 1 dl tej, 5 dkg aszalt vörös áfonya, 5 dkg reszelt étcsokoládé.

Elkészítés:
A sütõt elõmelegítjük 180 fokra, a muffin formát kibéleljük. A tojássárgáját fehéredésig verjük a fele cukorral, majd belekeverjük a reszelt citromhéjat, a reszelt sárgarépát, a tejet és a langyos olvasztott vajat. A lisztbe belekeverjük a kakaóport, a sütõport, a gyömbért, az áfonyát és a csokoládét. A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval és a maradék cukorral kemény habbá verjük. A tojásos masszába belekeverjük a lisztes keveréket, majd óvatosan a tojásfehérje habot. A masszával megtöltjük a formát, majd tûpróbáig, kb. 20 percig sütjük. A formában hagyjuk még kb. 5-10 percig. A tetejét tetszés szerint díszítjük. Nekem 18 db muffin lett belõle.
Oszd meg a cikket másokkal is!

További receptek

Hallgass bele a legjobb zenékbe a funbit rádión Tekintsd meg mint mond a horoszkóp