Vincze Dávid blog bejegyzései


Critician
Teljes név: Vincze Dávid
Kor: 33
Nem: Férfi
Lakóhely: Magyarország, Budapest

Ha valaki dicséri és nagyra tartja önmagát, az nem beképzelt. Aki büszke egy elért céljára, az becsüli önmagát. Természetesen van egy határ, ami felett az öndicséret már erkölcstelen. Aki beképzelt, és már túlzottan nagyra tartja önmagát, az másokat alacsonyít le magával szemben. Ez már erkölcstelen.

Akárhol jár az ember, mindig lát rengeteg söpredéket, egyszerű és értéktelen embert. Gondolkozó, értékes emberekből azonban kevés van és nem mindenhol lehet látni őket.

Tanulni nem csak az iskolában lehet. Az élet folyamatos tanulás. Az utolsó lélegzetvételünkig tanulunk. Tanulás alatt nem csak az értendő, amit az iskolában tanítanak. Az lenne a legjobb, ha az ember maga tanulna és szükségét is érezné a tanulásnak. A tanulás önálló cél. A tanultak nem ragadnak meg bennünk annyira, ha tanítanak bennünket.

Akik nem rettegnek a haláltól, hanem elfogadják azt, azoknak csak a testük hal meg, amikor már nem dobban többet a szívük, nem vesznek többet levegőt. A lelkük már akkor halott volt, amikor elfogadták, hogy meghalnak.

A divatnak élő emberek sosem vesznek fel egy állandó személyiséget. Van személyiségük, ez pedig a változás. Mindig a legdivatosabb, legstílusosabb öltözetekben jelennek meg és a viselkedésformájukat is a divat határozza meg. Van személyiségük, azonban nem önálló, hanem mindig a divat formálja.

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/sessions/ingyphu1) in Unknown on line 0