A Passió (2004)
A film Názáreti Jézus életének utolsó tizenkét óráját jeleníti meg. A nyitójelenet az Olajfák hegyének ...
Hozzászólások: 1 db
Új hozzászólás írása

A Passió (2004)

A film Názáreti Jézus életének utolsó tizenkét óráját jeleníti meg. A nyitójelenet az Olajfák hegyének lábánál, a Gecsemáné-kertben játszódik, ahová Jézus elvonul az Utolsó Vacsora után imádkozni. Jézus ellenáll a Sátán kísértésének.
Iskarióti Júdás árulása miatt Jézust elfogják és visszaviszik Jeruzsálem város falain belülre, ahol a farizeusok istenkáromlás vádjával szembesítik és tárgyalása halálos ítélettel végzõdik.
Jézust Pilátus, Palesztina római kormányzója elé vezetik, aki meghallgatja a farizeusok ellene szóló vádjait. Felismervén, hogy politikai konfliktussal került szembe, Pilátus Heródesnek engedi át az ügyet. Heródes visszaküldi Jézust Pilátushoz, aki Jézus vagy Barabás, a bűnözõ közötti választás elé állítja a tömeget. A tömeg Barabás szabadulása és Jézus elitélése mellett dönt.
Jézust átadják a római katonáknak, akik megkorbácsolják õt, majd átadják neki a keresztet és utasítják, hogy vigye végig Jeruzsálem utcáin, fel a Golgotára. A Golgota hegyén Jézust a keresztre szegezik...
Beküldő: adminHozzászólás elküldve: Ápr. 10. 19:36
Új hozzászólás írása

  Keresés a felhasználók között
  Keresés a fórumban
Szerkessz saját blogot, teljesen ingyen Tekintsd meg a legjobb zeneszövegeket