Néró

Hozzávalók:
50 dkg liszt
30 dkg porcukor
32 dkg margarin
10 – 12 db tojássárgája
reszelt citromhéj
1 cs. vaníliáscukor

Gépi habverővel a margarint a porcukorral kikeverjük, majd állandó keverés mellett egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját. Ha keményebbre akarjuk készíteni a tésztát, kevesebb, ha puhábbra több tojássárgáját adunk hozzá. Adjuk hozzá a vaníliáscukrot és a reszelt citromhéjat, majd az előzőleg átszitált lisztet. A tésztából sima vagy csillagcső feltétes nyomózsákból papírral fedett sütőlemezre félgömböket, rudacskákat ,kifli formákat stb. alakítunk majd 170 – 190 fokos sütőben sütjük.

Megjegyzés : a margarinnak sem túl lágynak, sem keménynek nem szabad lennie.

A nérót különböző ízű lekvárokkal, nugát krémmel ,párizsi krémmel tölthetjük. A megtöltött nérókat csokoládéval vonalazhatjuk vagy félig olvasztott csokoládéba márthatjuk.
Oszd meg a cikket másokkal is!

További receptek

Hallgass bele a legjobb zenékbe a funbit rádión Tekintsd meg a legjobb zeneszövegeket