Káposztás bableves

Hozzávalók:
20 dkg szárazbab,
20 dkg savanyú káposzta,
20 dkg lecsókolbász,
2 dl tejföl,
2 evőkanál liszt,
1 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
olaj,
ecet,
babérlevél ,
1 teáskanál pirospaprika,


Elkészítés:
A babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap 1 liter vízben feltesszük főni. Sóval, babérlevéllel ízesítjük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a kimosott savanyú káposztát és 5 percig pároljuk. Amikor a bab majdnem megfőtt, hozzáadjuk a káposztát. 2 kanál forró olajon megpároljuk a zúzott fokhagymát, majd meghintjük liszttel és megpirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk és hideg vízzel felengedjük. A levest berántjuk, majd ecettel és tejföllel ízesítjük. Végül belefőzzük a karikára vágott kolbászt.
Oszd meg a cikket másokkal is!

További receptek

Szerkessz saját blogot, teljesen ingyen Tekintsd meg a legjobb zeneszövegeket