Tepsis lángos (kenyérlángos)
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
30 dkg főtt krumpli
só
5 dkg Ráma
1 dl tej
pici cukor
3 dkg élesztő
A tetejére:
45 dkg tejföl
2 tömlős krémsajt
1-2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
Elkészítés:
A főtt krumplit áttörjük, 1 kiskanál cukrot, 1 evőkanál sót, 1 dl tejet hozzáadunk. Belekeverjük a margarint, rászórjuk a lisztet és belemorzsoljuk a 3 dkg élesztőt. Jól átgyúrjuk, és kelni hagyjuk.
Kb. 1 óra múlva kikent lisztezet gáztepsibe belesimítjuk a tésztát.
A tejfölbe belenyomjuk a 2 tömlős sajtot, a fokhagymát, valamint belekeverjük a karikákra vágott vöröshagymát, ízlés szerint még fűszerezhetjük. Ezt a masszát rásimítjuk a tészta tetejére, és kb. 200 fokon sütjük, amíg a teteje barnulni kezd.
Megjegyzés:
A lángos tetejére szórhatunk kockára vágott szalonnát vagy reszelt sajtot is.
A tésztához:
50 dkg liszt
30 dkg főtt krumpli
só
5 dkg Ráma
1 dl tej
pici cukor
3 dkg élesztő
A tetejére:
45 dkg tejföl
2 tömlős krémsajt
1-2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
Elkészítés:
A főtt krumplit áttörjük, 1 kiskanál cukrot, 1 evőkanál sót, 1 dl tejet hozzáadunk. Belekeverjük a margarint, rászórjuk a lisztet és belemorzsoljuk a 3 dkg élesztőt. Jól átgyúrjuk, és kelni hagyjuk.
Kb. 1 óra múlva kikent lisztezet gáztepsibe belesimítjuk a tésztát.
A tejfölbe belenyomjuk a 2 tömlős sajtot, a fokhagymát, valamint belekeverjük a karikákra vágott vöröshagymát, ízlés szerint még fűszerezhetjük. Ezt a masszát rásimítjuk a tészta tetejére, és kb. 200 fokon sütjük, amíg a teteje barnulni kezd.
Megjegyzés:
A lángos tetejére szórhatunk kockára vágott szalonnát vagy reszelt sajtot is.
Oszd meg a cikket másokkal is! |