Facebook-hiba: Zuckerberg titkos fotói is kiszivárogtak

Egy biztonsági rés miatt megkerülhetővé váltak a közösségi oldal adatvédelmi beállításai: a Facebook-alapító sem menekülhetett.

Ráadásul a hiba kiaknázásához különösebb informatikai előképzettségre sem volt szükség. Mindössze egy apró trükkre: amennyiben egy felhasználó által feltöltött publikus felvételt "meztelenség vagy pornográfia" miatt jelentettek, a rendszer - hogy segítse a feljelentőt - további, nemrég feltöltött képeket is mutatott, hátha azok is sértőnek minősülnek.

A probléma abból adódott, hogy a Facebook ilyenkor nem vette figyelembe a képek feltöltőjének adatvédelmi beállításait és privát képeket is megjelenített.

A Facebook egyik szóvivője szerint a biztonsági rést a közelmúltban bevezetett frissítések eredményezték, azonban - mielőtt olvasóink közül bárki ezzel a módszerrel próbálkozna - a hibát már orvosolták.

Persze ilyenkor a fejlesztői csapat soha nem lehet elég gyors - Mark Zuckerberg privát galériájának néhány darabja itt tekinthető meg. Azok azonban, akik piszkos részletekre számítanak, csalódni fognak, a kiszivárgott képeken ugyanis Zuckerbergék pulija mellett nagyrészt étkezés és főzés látható.
Oszd meg a cikket másokkal is!


admin

(Dec. 16. 12:16)  


hilarious
További cikkek

Kiemelt cikk

Az adóhatóság apró trükköket alkalmaz a vagyonvizsgálatoknál. Aki figyelmetlen, könnyen csapdába nyilatkozhatja magát. bővebben...
Szerkessz saját blogot, teljesen ingyen Hallgass bele a funbit zenetárba, a legjobb zenékbe