Áramadó villanyautó

A Nissan japán autógyár olyan autót fejlesztett ki, amely áramszünet esetén akár 50 órán át is biztosítani tudja egy lakás áramellátását.

Az energiaforrás, illetve -raktár lítiumos akkumulátorsor, amelynek tárkapacitása 24 kilowattóra. Egy átlagos japán otthonnak ennyi áram két teljes napra elegendő.

A Leaf nevű autó jövőre kerül kereskedelmi forgalomba. Elsősorban természetesen közlekedésre jó, de legfőbb extrája révén katasztrófák vagy napi csúcsfogyasztás miatti áramkimaradás esetére is ajánlott, egyszerűen rá kell csatlakoztatni akkumulátoregyüttesét a lakás vagy ház áramelosztó paneljére.

De természetesen az energiaátvitel nem egyirányú, nem csak a kocsi láthat el villannyal egy házat, hanem egy ház is a kocsit, ha például napelemes teteje van.

Japánban a tavaszi reaktorkatasztrófa miatt áramszűke van, különösen a nyári légkondicionáló-használat terheli meg az áramellátó-rendszert.
Oszd meg a cikket másokkal is!

További cikkek

Kiemelt cikk

Az adóhatóság apró trükköket alkalmaz a vagyonvizsgálatoknál. Aki figyelmetlen, könnyen csapdába nyilatkozhatja magát. bővebben...
Hallgass bele a legjobb zenékbe a funbit rádión Tekintsd meg a legjobb zeneszövegeket