webshopman blog bejegyzése


Zuhanypanel tisztítása

A fémből készült zuhanypanelek különleges bánásmódot igényelnek, tisztításukra külön figyelmet kell fordítani. A reklámokban megjelenő, súroló vagy maró hatású tisztítószerek pillanatok alatt tönkre tehetik a panelek külsejét. Jobban tesszük tehát, ha megelőzzük a termék koszolódását, vízkövesedését. Ennek érdekében minden használat után töröljük teljesen szárazra a zuhanypaneleket. De ezt a technikát alkalmazhatjuk a csapok esetében is.
Amennyiben mégis megtapadt rajta a vízkő vagy esetleg szappanmaradvány, érdemes valamiféle öko módszert kipróbálni. Készíthetünk saját magunk is környezetkímélő tisztítószert, melyekkel a szanitereket megszabadíthatjuk a lerakódott szennyeződésektől. Ehhez elég összekeverni egy csésze ecetet fél csésze sütőporral, szódabikarbónával vagy citromlével, illetve 4 liter forró vízzel. Ezt az elegyet szivacs segítésével vigyük fel a zuhanypanel minden területére, még a nehezen hozzáférhető helyekre is. Ehhez segítségünkre lehet egy fogkefe, mely a kis helyekre is befér. Alaposan törölgessük át mindenhol, majd pár perc (legalább 15 perc) elteltével, bő vízzel öblítsük le. Ez után a procedúra után is javasolt szárazra törölni a felületeket, szintén a vízkövesedés prevenciója érdekében.

Az ecet fertőtlenítő, illetve vízkőoldó hatással rendelkezik, ez által minden felmerülő problémát egy termékkel megoldhatunk, újjá varázsolhatjuk zuhanypaneleinket.
Egyébként vízkőre a citromsav is kiválóan alkalmas, így ha éppen nincs otthon ecet, akkor ezt is bátran bevethetjük a makacs foltok ellen.
Ezekkel a módszerekkel kíméletesen megtisztíthatjuk fürdőszobánk díszét, ráadásul a környezetünket is megóvjuk, mivel nem használunk vegyszereket. Ezek a termékek pedig nagy valószínűséggel minden háztartásban megtalálhatók, így bármikor kéznél vannak, ha szükség van rájuk.

http://mosdoshop.hu/webshop-ter mekek/hidromasszazs-zuhanypanelek-zuhany panelek/220

Hozzászólások


További bejegyzéseim