PIZZA (tejfölös, sonkás-gombás, magyaros)

Hozzávalók:
3 pizzához: 50 dkg kenyérliszt, 3,2 dl víz, 2 ek só, 1 zacskó szárított élesztõ (7g), 0,5 dl olaj. 1. pizza: 1,5 dl tejföl, 1 ek apróra felkockázott szalonna, só, reszelt sajt. 2. pizza: 3-4 ek pizzakrém, 10-15 dkg gépsonka, 2 ek szeletelt gomba, reszelt sajt. 3. pizza: 3-4 ek pizzakrém, 10-15 dkg kolbász, 4 db cseresznyepaprika, reszelt sajt. A pizzakrémhez: 1 kisebb fej apróra vágott hagyma, 1kk zúzott fokhagyma, oregano, kevés olaj, 2 dl paradicsomlé.

A tészta: A hozzávalókból közepes keménységû tésztát gyúrunk, fél órán át kelesztjük, 3 részre osztjuk, még 15 percig pihentetjük. 3 kerek tepsit vékonyan kiolajozunk, majd a kinyújtott tésztát a tepsire helyezzük. A sütõt elõmelegítjük. Ezalatt elkészítjük a feltétet.

A pizzakrém: 1 ek olajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, fûszerezzük, majd felöntjük a paradicsomlével. Addig fõzzük, amíg kellõ sûrûségû nem lesz. Lehet többet is készíteni, mélyhûtve soká eláll.

1. pizza: A tejfölt elkeverjük a sóval, rákenjük a tésztára, megszórjuk a szallonnával és a reszelt sajttal.

2. pizza: A tésztát megkenjük a pizzakrémmel, ráhelyezzük a sonkát, és a gombát, majd a sajot.

3. pizza: A pizzakrémre rátesszük a felkarikázott kolbászt, a közöket kitöltjük a vékonyan felkarikázott cseresznyepaprikával, megszórjuk reszelt sajttal.

Sütési idõ: (egyenként) 200 fokon 15 perc.
Oszd meg a cikket másokkal is!

További receptek

Szerkessz saját blogot, teljesen ingyen Hallgass bele a funbit zenetárba, a legjobb zenékbe