A 10 legfontosabb Android alkalmazás

Az Android Market kínálata szédítő, főleg annak, aki először néz körül, hogy mit telepítsen mobiljára, táblagépére. A kezdők számára összeszedtük, hogy szerintünk melyek azok az alkalmazások, melyeket feltétlenül le kell tölteni.

Most olyan appokat ajánlunk, melyek nélkül lehet ugyan élni, de nem érdemes.

Két szempontunk volt a válogatás során: legyenek nélkülözhetetlenek és legyenek ingyenesek. Egy ilyen összeállítás nyilván szubjektív, várjuk a hozzászólásokban, hogy szerintetek mi az ami kimaradt, és mit találtok feleslegesnek.

Facebook for Android
Nagyon kicsi lehet azok száma, akik okostelefonnal rendelkeznek, de a Facebookon nincsenek fent. Szinte mindenki telegfonján ott a helye tehát ennek az alkalmazásnak. Majdnem tudja mindazt, amit az asztali verzió, pedig a kezelőfelület nyilván teljesen más. Ezzel együtt kézre áll, senkinek nem lesz gondja az első használattal sem.

Nimbuzz Messenger
A chat kliens nagyon jó dolog, ha már úgyis online az ember. A Nimbuzz-on keresztül egyszerre tarthatjuk a kapcsolatot a MSN-en, Gtalk-on, Facebook-on, és még sok helyen fent lévő barátainkkal. Az IM+ a Skype kontaktokat is kezeli, de több készüléken szakad vele a kapcsolat, és az akksit is hajlamos lemeríteni, a Nimbuzz stabilabb.

Viber
A Viber az új Skype, ezért az utóbbinak nincs is helye ezen a listán. A telefonszámunkkal regisztrálunk, és máris a 40 milliós Viber tábor tagjai leszünk. Ennyi emberrel tudunk (adatforgalmunk terhére) ingyen beszélni és üzenetet küldeni, ami wifi kapcsolat esetén teljes ingyenességet jelent. Szép csendben elfut a háttérben, de bármikor elérhetjük egymást a többi Viber használóval, platformtól függetlenül.

Opera mini (vagy mobile)
A legelterjedtebb mobilos öngésző nem okoz csalódást: gyors, praktikus és kíméli az adatforgalmat. Az opera legnagyobb találmánya, hogy szerver oldalon csökkenti az általunk látogatott sit-ok méretét. Így (akár 90%-al) is kisebb lesz a letöltött adatmennyiség, és észrevehetően gyorsabb a böngészés.

Call Meter 3G
Egy helyen követhetjük, hogy adott időszakban mennyi sms-t küldtünk, hány percet telefonáltunk, és mennyi adatforgalmat bonyolítottunk. Így a számlázási időszak végén nem érhetnek kellemetlen meglepetések.

Android Assistant
Ez egy „mindent bele” segédprogram, rengeteg hasznos tudással. Van benne file manager, task killer, nyomon követhetjük, hogy mi és mennyire használja a processzort és a memóriát, kezelhetjük az alkalmazásainkat. Grafikus felülete nem annyira tetszetős, viszont nagyon hasznos a mindennapokban.

Go Keyboard
Egy jó virtuális billentyűzet aranyat ér, és a Go nagyon jó. A magyar szótár szókincse vetekszik egy nyelvészével, az összes ékezetes betűt hiba nélkül kezeli, és tudja a swype szövegbevitelt, aminél nincs gyorsabb. A rengeteg ikon és téma csak hab a tortán.

Quick settings
Nem szükséges mindenért a telefon menüjében turkálnunk. Ezzel az alkalmazással minden fontos beállítás kézre esik a különböző antennák ki-bekapcsolásától a hangbeállításokon át a fényerőig. Saját- és akkuidőt spórolunk vele.

Google Goggles
A keresés új dimenziója: a kamerával készített képek alapján azonosít embereket, fotókat, szövegeket, könyvborítókat, vagy csak ajánl hasonló képeket. Ráadásul elbánik a QR és vonalkódokkal is, így kivált más appokat. Amit nem szeretünk benne, hogy a saját fotók között is kutakodik, ráadásul kérdés nélkül.

Sky Map
A legjobb ismeretterjesztő és párkereső program egyben! Körülnézünk az égen a mobil kamerájával, és a kijelzőn látjuk, hol melyik égitest és csillagkép található. Igen addikt, szinte mindenki rákattan, egy romantikus nyári éjszakán pedig a csajozás/ pasizás legjobb módja.
Oszd meg a cikket másokkal is!

  További érdekességek

Kiemelt érdekesség

Majdnem kitörte a nyakát egy ausztrál nő egy hatalmas tüsszentés következtében – írja az Orange News. bővebben...
Hallgass bele a legjobb zenékbe a funbit rádión Tekintsd meg a legjobb zeneszövegeket