A Samsungtól lopta az Apple az iMac-dizájnt?

Dátum: 10/09/2012

Csak kapkodjuk a fejünket mostanában, ahogy egymást vádolják a cégek, ki, kitől, mit lopott el alapon. Néha egészen érdekes feltételezések látnak napvilágot.

A Business Insider cikkírója egy meglepő feltételezést említ posztájában: vajon egy 2005-ös Samsung készülék, nevezetesen az SP-R4232 típusjelű plazmatelevízió „ihlette” meg az iMac tervezőit? Egyáltalán, emlékszik még valaki e tévé formájára? Nevezték valaha is ikonikus dizájnnak? Hát persze, hogy nem, holott meghökkentő hasonlóságot mutat egy másik, immár valóban ikonikusnak tartott termékkel, az alumínium házas iMackel, ami viszont csak két évvel később látott napvilágot.


A Samsungtól lopta volna a dizájnt az Apple? – teszi fel a kérdést a Business Insider munkatársa, de gyorsan hozzá is teszi, ezt a felvetést nem gondolta komolyan, nem tételezi fel a lopás tényét. A készülékek képével mindössze arra kívánt rámutatni ebben a vádaskodásoktól hangos világban, hogy a technikai újítások olykor akaratlanul is nagyon hasonlítanak egymásra, és nem mindig kell a szellemi tulajdon elcsenését gyanítani a kor kihívásainak megfelelni akaró eszközök mögött.

Hozzászólások