Ebben vagyunk verhetetlenek

Dátum: 26/03/2012

Míg az egész online világ 85 százaléka kommunikál elektronikus levelek segítségével, addig Magyarországon a netezők 94 százaléka e-mailezik.

Az Ipsos legújabb felmérése szerint a magyarokat e-mailben Svédország (92%), Belgium (91%), Indonézia (91%), Argentína (90%) és Lengyelország (90%) követi. A felmérés 24 országban, közel 20 ezer internetfogyasztó megkérdezésével készült.

Persze az e-mail a világ minden táján elterjedt, gyakori használata a legtöbb országban 80 százalék feletti arányban jellemzi a világháló használóit - ez alól csupán India és Szaúd-Arábia a kivétel, ahol az internetezők kétharmada, illetve szűk fele szokott elektronikus levelek segítségével információt cserélni.

Az e-mail mellett azonban a közösségi oldalak népszerűsége sem elhanyagolható: az internetezők 62 százaléka van fent valamelyiken, illetve fórumokba vagy blogokba ír. A hazai netes társadalom e tekintetben is aktívabb az átlagnál: 70 százalékuk felkeresi és használja a közösségi oldalakat.

Míg a világ más részein általában a korosztályi összefüggések a legkarakteresebbek - a 35 év alattiak 70, a 36-50 év közöttiek 60, a náluk idősebbeknek pedig az 51 százaléka osztja meg így a gondolatait -, addig Magyarországon ezek az eltérések kevésbé markánsak és nem teljesen illeszkednek a nemzetközi trendbe. Sorrendben, a korosztályi csoportokban a közösségi oldalakat használók aránya: 74, 66 és 70 százalék.

További, bár nem jelentős sajátosság az iskolázottság szerinti különbség: az alacsony iskolázottságú internetező magyarok 64 százaléka időzik a társasági portálokon, a középfokú és felsőfokú végzettségűeknek pedig 73-73 százaléka.

Forrás: Ipsos/Hír24/MTI

Hozzászólások