dr. Gajdos Gábor blog bejegyzése


Válasz dr. Zacher Gábor toxikológusnak
Kedves Olvasók!

Több neves és nagy tekintélyű szakember szólt hozzá dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos interneten közzé tett előadásához, melynek érdekessége, hogy azt, a közismerten alternatív gyógyászat ellenes szakember, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Természetgyógyászati Szakmai Tagozatának közelmúltban tartott továbbképzésén adott elő. A hozzászólók mind a természet gyógyászatot ellenzők táborából kerültek ki. Ezért, bár Zacher doktort ismerve előadása biztosan sziporkázó és élcekben gazdag volt, mint orvos-természetgyógyász, némileg megszólítva érzem magam.
Bevezetésként tisztáznám, hogy egyértelműen és elsősorban orvosnak tartom magam és jelenleg is praktizáló sebész, traumatológus szakorvos vagyok. Emellett azonban a Szegedi Orvostudományi Egyetem szervezésében elvégeztem a „Hagyományos Kínai Orvoslás” (HKO) és a Pécsi Orvostudományi Egyetemen a „Méregtelenítési eljárások” postgraduális képzést.

Mivel Zacher doktorral 2012 novemberében egy rádió beszélgetés során megállapítottuk, hogy lehetséges, hogy a méregtelenítés kifejezés nem a legszerencsésebb, de ezt az elnevezést a kolléga által is citált természetgyógyászati törvény adta, szerintem erről túl sokat nem érdemes vitázni. Tudva és tiszteletben tartva, hogy az „igazi méregtelenítést” a toxikológiai osztályokon zajlik, kérem még a toxikológus kollégák türelmét.

Először is érdemes tisztázni, mit ért az alternatív gyógyászat a méregtelenítés fogalmán:
A zeljes cikk it olvasható: http://www.arthrokomplex.hu

dr. Gajdos Gábor
sebész, böjtorvos

Hozzászólások


További bejegyzéseim