Madonna
Madonna, születési nevén Madonna Louise Ciccone (Bay City, Michigan, 1958. augusztus 16.), olasz származású ame...
Hozzászólások: 1 db
Új hozzászólás írása

Madonna

Madonna, születési nevén Madonna Louise Ciccone (Bay City, Michigan, 1958. augusztus 16.), olasz származású amerikai énekes, színész és üzletasszony. A pop királynőjeként tartják számon.
1958-ban született Bay City, Michigan államban és Rochester Hillsben nevelkedett. 1977-ben New York City-be költözött, hogy táncosként fusson be karriert. Azután, hogy a Breakfast Club és az Emmy nevű csapatokban játszott, 1983-ban kiadta első önálló albumát Madonna címmel a Sire Records gondozásában.
A Like a Virgin (1984) és a True Blue (1986) albumról kiadott kislemezeivel világszerte ismertté vált, és megteremtette pop ikon státuszát. Ismertségét csak növelte az 1985-ös Kétségbeesve keresem Susant című vígjáték, annak ellenére, hogy a filmben csak kisebb szerepet kapott.
Vallásos képeket használva a Like a Prayer (1989) című albumán Madonna pozitív kritikákat kapott az anyag sokszínűségéért, ugyanakkor kritika is érte vallásos konzervatívak és a Vatikán részéről.
1992-ben a Warner Music-kal közösen létrehozta Maverick nevű kiadóját. Ugyanebben az évben művészetét erős szexualitás jellemezte, ami az Erotica című albumán, Sex nevű könyvében és a Tanú teste thrillerben jelent meg. Mindhárom alkotás negatív kritikákban részesült konzervatívok és liberálisok részéről egyaránt.
1996-ban megkapta az Evita című musical főszerepét, amelyért Golden Globe-díjat kapott. A film betétdala, a You Must Love Me szintén Golden Globe-díjat és Oscar-díjat nyert 1997-ben.
Madonna hetedik stúdióalbuma a Ray of Light (1998) az egyik legnagyobb elismerésben részesült albuma lett mondanivalójának köszönhetően.
2005-ben kiadta Confessions on a Dance Floor című lemezét, amelyért megkapta a Legjobb elektronikus/dance albumért járó Grammy-díjat.
Nyolcadik stúdióalbuma a Hard Candy (2008) a hetedik albuma volt, ami a Billboard 200-as albumlista első helyén ...
Beküldő: adminHozzászólás elküldve: Ápr. 10. 19:54
Új hozzászólás írása

  Keresés a felhasználók között
  Keresés a fórumban
Szerkessz saját blogot, teljesen ingyen Tekintsd meg mint mond a horoszkóp