Operátor logó módosítása
Részletes leírás az Operátor Logó eltüntetéséről illetve átírásáról! Figyelem: A firmware-be kell "...
Hozzászólások: 1 db
Új hozzászólás írása

Operátor logó módosítása

Részletes leírás az Operátor Logó eltüntetéséről illetve átírásáról!



Figyelem: A firmware-be kell "belenyúlni", veszélyes folyamat, ha rosszul csinálsz valamit, akár a telefont is elronthatja! Ezért kérek mindenkit figyelmesen olvasson el minden lépést és ha valamit nem ért akkor kérdezze meg itt a fórumban!

A leírás egy T630 R4C003 EMEA4 firmware példáján alapszik, és a Vodafone HU átírását mutatja be.

1. Először is kell valami, amivel fashelni tudsz (Terminator Dongle, SE Fighter), egy HEX Editor, én ajánlom a HEX Workshopot és ezt a példát is annak segítségével mutatom be (a neten meg lehet találni, cracket pedig a http://www.serials.ws oldalon találhattok hozzá), kell egy DIV amivel a flasheket fel tudod tölteni, és persze kellenek a flash fájlok (avr, arm).

2. Ha mindezek megvannak kezdhetjük. Először is indítsd el a HEX Workshopot és töltsd be a *.sbn fájlt, amiben módosítani (törölni) szeretnéd az Operátor Logód.

3. Keress rá a HEX Workshopban (Ctrl + F) az Operátor Logó nevére (pl. "Vodafone HU", és nem csak "Vodafone"!). Szerencsénk van, mert csak 1 Vodafone HU feliratot talál (illetve Z600-nál 2-t talál - T610/630-nál is 2 van, de különválasztva és csak az egyiket találja meg). De ha pl. T-Mobile-t (vagy Westelt, vagy Pannont) akarsz átírni/törölni, akkor többet fog találni. Hogy melyik a helyes? Ehhez tudnod kell a szolgáltatód MCC-MNC számát (Pannon GSM: 216 01 ; Westel (T-Mobile): 216 30 ; Vodafone: 216 70). Ugyebár ezek 5 jegyű számok. Fel kell cserélned az első két számjegyet, illetve a harmadik szám elé egy F-et kell írni, a negyediket és az ötödiket szintén fel kell cserélni! A Vodafone példáján: 216 70 --> 12F6 07. Így odaugrik ahhoz amit kerestél.



Tehát erre kell keresni:

Westelnél: 12F6 03

Pannonnál: 12F6 10

Vodafone-nál: 12F6 07

4. Ha megvan a helyes Operátor Logó, akkor átírhatod. Lehet hosszabb is, mint az eredeti. Ha eltüntetni akarod és nem átírni akkor a HEX ablakban (nem a szövegesben) az első két számot 00-ra kell változtatni vagy a szöveges ablakan szigorúan space-szel törölni).

5. Eddig nem volt benne semmi különös és a legtöbben azt hihetnénk, hogy ezzel vége, de van még 1 nagyon fontos lépés! Találsz néhol az Operátor Logó előtt és után is egy bizonyos "S2" kifejezést. Ez az "S2" egy új bekezdés kezdetét illetve végét jelenti. Ahol a helyes Opeátor Logód van, az az előtti "S2" utáni résztől az az utáni "S2" előtti résznél 1 karakterrel visszábbig kell kijelölni a dokumentumot... 84 bájtosnak kell lennie! Alul tudod ellenőrízni: sel: 0x84 bytes. (Ha az Operátor Logó 2 S2-s tartományba esik (tehát 4 db S2 közé), akkor mind a 2 tartomány Checksumát ellenőrízni kell!) Ez így elég érthetetlenül hangzik, de itt a képen láthatjátok mire gondolok (a képen a Vodafone HU 1 S2-s tartományba esik csak, tehát 2 db S2 közé):



Ezután a jobb alsó sarokban lévő doboz alján a "Find"-ról válts át a "Checksum"-ra (a szöveg továbbra is legyen kijelölve), majd a Checksumos doboz jobb felső sarkában állítsd "1s Complement"-re, majd jobb klikkel a dobozra, kattints a "Generate Checksum"-ra, majd ott jelöld ki a "Checksum (8 bit)"-et és kattints a "Generate"-re. Majd ott kihoz egy számot, amit pirossal bekereteztem. Ennek a számnak meg kell egyeznie a kijelölt szöveg utáni két számmal. Ha az Operátor Logót átírtad akkor valószínüleg nem fog megegyezni a két szám, tehát a jobb alsó "Checksum" dobozban lévő számot be kell írnod a kijelölt szöveg utáni szám helyére:



6. Ha ez kész, lementheted a firmware-t (ajánlom, hogy ne az eredetire mentsd, hanem mentés máskénttal, hogyha rossz az eredetit tudd visszatenni!).

Megjegyzés: Néhány szolgáltató (mint pl. a Vodafone) a SIM kártyán is tárol Operátor Logót, ezt viszont ezzel a módszerrel nem lehet kiszedni/átírni... Tehát van 2 Vodafone Op. Logó, de csak a felsőt tudjuk módosítani (mert ez tárolódik a telefon szoftverében, a firmware-ben)!

Megjegyzés: Ha ékezetes betűt írsz a HEX Workshop csak .-ot rak helyette, de a telefonban normálisan megjeleníti!

Forrás: http://papfer.hu
Beküldő: adminHozzászólás elküldve: Nov. 28. 18:15
Új hozzászólás írása

  Keresés a felhasználók között
  Keresés a fórumban
Szerkessz saját blogot, teljesen ingyen Hallgass bele a funbit zenetárba, a legjobb zenékbe