K550i ismertetők
K550i Megjelenés Úgy látszik a SonyEricsson nem fogy ki az ötletekből, egy újabb K példány járt nál...
Hozzászólások: 5 db
Új hozzászólás írása

K550i ismertetők

K550i

Megjelenés

Úgy látszik a SonyEricsson nem fogy ki az ötletekből, egy újabb K példány járt nálunk...méghozzá egy igen érdekes tipus került kezeink közé a K550 formájában. Az érdekes jelző inkább csak a külsejére vonatkozik, a tudása inkább jónak mondható. Kézbe véve a telefont, egyből feltűnik, hogy valamelyest vékonyabb lett, mint az elődei, de kicsit lötyögősre is sikeredett. Érdekes megoldás, hogy a hátlapot két kapcsoló átállításával lehet levenni, de az is, hogy a készülék oldalán található a töltő és a headset csatlakozó. A hátoldalt tekintve, a K550i teljesen úgy néz ki mint egy ultra kompakt fényképezőgép. Egy lencse takaró, egy vaku led és persze az elmaradhatatlan Sonyericsson felirat. Megfordítva a telefont, feltünik az érdekes kialakítású billentyűzet. A navigációs gyűrűvel nincs is gond, de a számgombok nekünk nem estek kézre, hosszabb nyomogatás után kényelmetlen lehet.

Kijelző

A kijelző 176*220 pixel 262 ezer színnel és TFD technológiával készült. A kijelző tökéletes minőségű, megfelelő gyorsaságú és a napfény mellett is jól látható. A színek szépek és kontrasztosak, a fényképek se fakóak a kijelzőn. Betűmérete megfelelő, bár néha kicsinek mondható. Menűje ikonos elrendezésű, szép színes és elég gyors is.

Akkumulátor

Az akkumulátor 900 mAh kapacitású Li-polimer. A gyártó szerint ez kb. 7 óra beszélgetésre, és 350 óra készenléti időre elég. Az akkumlátor sűrű használat mellett is elég sokáig, akár 3 napig is bírja. Persze, minél többet használjuk a multimédiás dolgokat, annál jobban merül.

Csengőhang

Polifonikus dallam megszólaltatására is alkalmas a készülék, de kezeli az mp3-t is, amit érdemesebb most már beállítani csengőhangnak. Végre az sms-ek hangját is megváltoztathatjuk. A hangszóró minősége egész jó, de maximum hangerőn kissé torzitja az mp3-akat és a rádiót.

Telefonkönyv

A telefonkönyve maximum 1000 bejegyzés eltárolására képes. A bejegyzéshez fényképet is rendelhetünk és csoportokba is rendelhetjük őket. Eldönthetjük, hogy a készülék a telefon memóriáját vagy a SIM kártyát használja alapértelmezetként. Bejegyzésekhez maximum 20 adatot tárolhatunk.

Üzenetek

Sms, MMS, E-mail és azonnali üzenet küldésére van lehetőségünk. MMS-ben küldhetünk képeket, hangokat és videót is. A szövegbevitel megfelelő sebességű. A tesztkészülékben volt magyar nyelv és magyar T9 is, természetesen ez kikapcsolható. Üzenetírásnál lehet változtatni a karakterek méretét is.

Testreszabhatóság

Különböző színekkel és témákkal megváltoztathatjuk a telefonunk kinézetét. Egészen gyorsak az animációk is a kijelzőn, nem akadoznak.

Alkalmazások és extrák

Letöltések : ezt kiválasztva, választhatunk, hogy melyik kategóriába lépünk be, képek, csengőhangok, videók, stb... A kategóriákon belül új könyvtárakat is hozhatunk létre.

Naptár: havi, heti és napi nézet áll rendelkezésünkre. Esemény létrehozásakor bőven van lehetőségünk, hogy minden részletet beállíthassunk: kezdés, befejezés, időtartam, emlékeztető

Ébresztőóra: beállíthatjuk mikor ébresszen a telefon.

Számológép: egy általános számológép

E-mail kilens.

Rádió: az RDS funkcióval ellátott rádió szépen szól. Headset csatlakoztatása kötelező hozzá, állomások tárolásán kívül képes az rádió csatornák nevének kijelzésére is.

Mp3 lejátszó: szépen szól, csinálhatunk lejátszási listákat és állíthatjuk a hangszínt. Szépen kijönnek a mély hangok is. Háttérbe téve a lejátszót, érezhető lassulás nélkül használhatjuk a telefon más funkcióit is. Hallgathatjuk a zenéket stereo bluetooth headseten keresztül is.

Kommunikáció

Van infraportja, bluetooth 2.0, EDGE és GPRS kapcsolat.

Java

Támogatja a java Midp2.0-át. Java motorja elég gyorsnak mondható. Találunk benne előre telepített játékokat és alkalmázásokat is.

Fényképező

A fényképezője átlagosnak mondható az SonyEricssonok között. 2 Megapixel a max felbontása. A mobilt az oldalára fordítva tudunk a legkényelmesebben fényképezni. Ilyenkor felülre kerül az elsütő gomb, ami tényleg úgy működik már, mint egy digitális fényképezőn, benyomjuk picit, befókuszál, majd jobban benyomva elsüti a képet. Az elsütő gombtól kicsit távolabb található a digitális zoom-ot szabályzó gombpáros. A lencseajtó kinyitásával automatikusan bekapcsol a fényképező. Lehetőségünk van éjszakai, makro és megvilágított képek készítésére. A mobil fény kisegíthet minket sötétben, de nem pótolja a Xeon vakut. Kép minősége egész jó, sőt egy telefonhoz képest kimagasló.

Videó

A telefonnal készíthetünk 128*96 és 176*144-es felbontású videó fájlokat hanggal együtt. Minősége közepes, a visszajátszási sebesség elfogadható. Sajnálatos, hogy egy ilyen jó telefon nem tud nagyobb felbontású videót készíteni. A Nokia az ilyen kategóriában már 640*480-as videót tud.

Memória

A telefonban 64 mega memória áll rendelkezésünkre. Ezt szabadon felhasználhatjuk, de dughatunk a készülékbe Memory stick micro-t (M2)

WAP

Class 10-es, a böngészője a 2.0-as WAP szabványt támogatja. Lehetőség nyílik képek, hangok, animációk, játékok letöltésére. Támogatja a különböző betűstílusokat is. Elég gyors a WAP böngésző és szépen jelennek meg rajta a tartalmak. Kezeli az xHTML és HTML oldalak megjelenítését és a táblázatokat is. A böngészőjét a Netfront készítette.

Amit érdekesnek találtunk:

Stereo bluetooth headset támogatás

Nagy tudású telefon

Vékony

Gyors navigálás a menüben

Amit érdemes lenne változtatni:

Nagyobb felbontású videó

3G/HSDPA támogatás

Kicsit jobb minőségű kamera, vaku.

Ami nagyon tetszett:

Jó minőségű kijelző, még erős napfényben is

Szépen szól az MP3

Nagy tudás, kis méret

Nagy készenléti idő

Forrás: ismeretlen
Beküldő: adminHozzászólás elküldve: Nov. 28. 18:12

RE: K550i

Sony Ericsson K550i

Bevezető

Amikor először felröppentek a hírek a K550i-ről, akkor csak annyit lehetett tudni, hogy annak ellenére lesz Cyber-Shot telefon, hogy csak 2 megapixeles optikát kap. Ez azért készette fanyalgásra a kicsit hozzáértőket, mert a Sony Ericsson ezt a márkanevet eddig csak 3,2 megapixeles kamerával felvértezett mobiljaira aggatta rá.

Nos, a készülék megérkezett, kapható, mi is az XXL GSM-től szereztük be, és kicsit úgy érezzük, hogy bocsánatot kell kérnünk a Cyber-Shot telefonok legifjabb és legkisebb tagjától, mert bár a kamera tényleg nem annyira kiemelkedő darab, de maga a készülék igen jól eltalált modell lett, jó eséllyel indul harcba a középkategóriában a K750i megüresedett helyéért.

Merthogy maga az eszköz - ha specifikációit nézzük - eléggé azt a tudást képviseli, mint a Sony Ericsson egykori csúcsmodellje, ám azóta fejlődött a technológia, és szokás szerint az egykor kiemelkedőnek tartott tulajdonságok és funkciók legördültek a középkategóriába, és ez így van jól.

Külső

Hetyke kis dobozban érkezett a tesztkészülék, majdnem kocka alakú a csomagolás. A gyári felszereltség maga a telefon, egy töltő, egy sztereó füles és egy adatkábel. M2 memóriakártya nem volt a dobozban. Kihámozás után rögtön vakartam is a fejem: hogy a manóba kell vajon passzentosan ráilleszteni a hátlapot a készülékre? Aztán meglett a válasz: a telefon jobb oldalán két eltolható műanyag pöcök nyitja-zárja a műanyag idom rögzítését, ám a megoldás nem ígérkezik tartósnak.

Gyakorlatilag ez volt az egyetlen olyan pont, ahol bele tudtam kötni az összeszerelési minőségbe, mert különben a készülékház kifogástalan. Annak ellenére mondom ezt, hogy ha megnyomkodom kissé, akkor van némi nyöszörgés, de valahogy mégis az az érzése az embernek, hogy valami tartós dolgot fog a kezébe, és nem feltétlenül a tejre kell ilyenkor gondolni.

Jók az arányok és a méretek, kompakt kis készülék a K550i. Az előlapon fele-fele arányban osztoznak a gombok és a kijelző, középen pedig egy fényes, de ívekkel szabdalt csík tartalmazza a funkciógombokat. Fontos megemlíteni, hogy bár messziről úgy néz ki, de a navigációs gyűrű közepén levő gombóc nem joystick. A fel-le irány végén egy-egy kis kitüremkedés található, az ilyen jellegű haladás éppen ezért nagyon könnyű a menüben. Oldalirányban sincs gond, csak fura érzés az ujjbegynek, hogy ilyenkor nincs semmi bütyök.

Az összes gomb olyan megvilágítást kapott, mint egy Golf műszerfala, iszonyatosan kék, este picit már bántó is. Viszont nagyon jól néz ki. A csík jellegű számbillentyűktől nem kell megijedni, jól kezelhetőek. A készülék bal felén van a töltő és az adatkábel nyílása, ezt sokan nem szeretik, fentebb pedig egy hosszúkás play/pause gombbal vezérelhető a médialejátszó. A telefon jobb oldalára kerültek a hangerőgombok, amelyek fényképezés közben a digitális zoom piszkálgatását is lehetővé teszik, illetve itt található a kör alakú exponáló billentyű is. No, de hol van a memóriakártya ajtaja? Olyan nincs, a hátlap leszedése után válik csak láthatóvá az a rés, ahová épp befér az M2.

Szubjektív véleményem szerint a hátlap mindent visz, ha a hátlapokat külön lehetne díjazni, akkor a K550i elvinné az aranyat. Letisztult, sallangmentes, mégis messziről sugárzik róla a profizmus. Nagy Cyber-Shot felirat, amely homorú, és kis Sony Ericsson felirat, amely domború, mindkettő vízszintesen, hiszen felőlem telefon, felőled meg... Az optikát védő retesz simán a legjobb a kategóriában, fémből van, passzentos és még jól is néz ki.

Alapfunkciók

A készülék belső kialakítása szinte egy az egyben a K750i-re épül. Néhány különbség azért van, de például a kijelző itt is 262 ezer szín megjelenítésére képes 176x220 pixelen. Iszonyatosan fényes és kontrasztos, le a kalappal. A menürendszer a szokásos, ikonos fajta, különböző témákkal dobható fel. A két szélső gomb lefordul a telefon oldalára, a bal oldalival a böngészőt indíthatjuk el, a jobb oldali pedig a gyorsmenübe dobja be a júzert, ahol az elmulasztott eseményekről és a háttérben futó alkalmazásokról kaphatunk tájékoztatást, de ide került a kedvencek menü is, amely szabadon szerkeszthető, illetve a negyedik oszlopban megtalálhatjuk a könyvjelzőinket is.

A telefonkönyv csak annyiban változott, hogy már 1000 bejegyzés tárolására van lehetőség, összesen 2500 adattal, nevenként tehát 2,5. Lesz lehetőségünk a sakkozásra, mert egy kontakthoz 20 féle mező tartozhat, ezek között természetesen fénykép, csengőhang és születésnap is van. Semmi egyéb újdonságot nem hordoz a menüpont, jól kezelhető a kartotékos megjelenítés miatt és megint lenézi a SIM kártyát, érdemes a belső memóriába átrámolni a kontaktjainkat, de ezt magától is kezdeményezi a szoftver.



Az üzenetkezelésnél sincs semmi meglepő. Remek minden, 300KB az MMS méretkorlátja, van csatolmányt is kezelő e-mail kliens, a K750i-hez képest az egyetlen újdonság az RSS olvasó, amely azóta több új Sony Ericsson telefonban is bizonyított már, most sem vallott kudarcot, a magam részéről imádom.

Szintén nem fog meglepetést okozni a naptár, amely végre már ismétlődő bejegyzéseket is kezelhet, napi, heti, havi, vagy éves ciklikusság állítható be. Az ébresztőóra is barátságos, több időpontunk is lehet, a szundi továbbra is fixen 9 perc, ez mára már a japán-svéd gyártó egyik védjegye lett, függetlenül praktikusságától. Nem hiányzik a kódmemória, a számológép, a stopper, van zseblámpa funkció, amely a vakut kapcsolja be fixen, és van jegyzettömbünk is.

Cyber-Shot

Nos, ha egy telefon seggére az van írva, hogy Cyber-Shot, akkor az előlapon is lesz ilyen szöveg. Mindez pedig azt jelenti, hogy fotózásra termett. Ez külsőre rendben is lenne, hiszen a hátlapon levő reteszt egy határozott mozdulattal le kell húzni és máris aktiválódik a kamera. A duplalámpás vaku ugyan nem xenon technológiával készült, de a hagyományos villanófények mezőnyében erősnek számít.

A kamera szoftvere nem fog meglepetést okozni egy rutinos Sony és/vagy Sony Ericsson felhasználónak. A víszintesen tartott eszköz képernyőjén egymás mellé sorakoznak fel az opciók, melyekből igen sok van, de kiemelendő a makró üzemmód, a sorozatfelvétel és a panorámakép lehetősége, valamint az önkioldó. Van pár effekt, a képméret háromféle lehet (2MP, 1MP, VGA), létezik néhány előre definiált környezeti beállítás, variálható a fehéregyensúly, kikapcsolható a dátumbélyeg és állítható a képminőség, amely két verziót kínál: jó és finom. Olyan nincsen, hogy trutyi.





Sokat fotóztam, hiszen mégiscsak egy Cyber-Shot volt a kezemben. A makró még mindig ütős, a vaku csak közelre visz, ha már a téma három méternél messzebb van, akkor semmit sem ér. Az elkészült felvételek vizsgálatakor láthatóvá vált, hogy a K550i a sötétebb környezetre erős zajosodással reagál, viszont az autofókusznak hála a felvételek nem lesznek elmosódottak. Nem rossz ez a kamera, de egy Cyber-Shot modelltől bizony sokkal többet vártunk volna. A helyzet az, hogy ez a Cyber-Shot duma nem más, mint marketingfogás, egy hangyányival sem jobb ez az optika, mint a K750i-ben látott, üres handabanda ez, nem más. Ennyi erővel egy kenyérpirítóra is ráírhatnám, hogy EZ Fire.

A másik örök vesszőparipa a Sony Ericsson telefonokkal szemben, hogy csak 176x144 pixeles bélyegfilmet tudnak felvenni mozgókép rögzítésekor. Ez most is így van, szót sem érdemel az egész, miközben lassan évek óta pusmogják, hogy lesz majd Handycam mobil, csak mire tényleg lesz, addigra - legalábbis ebből a szempontból - a Samsung és a Nokia körberöhögi a japán-svéd gyártót.

Az elkészült képek és videók a PhotoDJ és a VideoDJ alkalmazásokkal szerkeszthetőek. Akinek van hozzájuk türelme, tegye. Van Facewarp is, amellyel ismerőseink fejét torzítgathatjuk, illetve bekerült egy fotózási kisokos is a telefonba, amely elmondja, hogy hogyan érdemes portrét készíteni, vagy hogy ne legyen a téma mögött a nap. Az első lecke ingyenes, a többit le kell tölteni.

Hangok és egyebek

Zenei téren a közepes fülessel korlátozódik le a készülék hangzásvilága, no meg azzal, hogy a Walkman telefonokkal szemben kimaradt a Megabass. Maga a zenelejátszó minőségileg nyújt annyit, mint egy W800i, fut a háttérben, lehet rendezni a számokat előadó szerint, van playlist, az equalizer pedig tetszés szerint piszkálható.

Nem maradt ki az RDS-képes FM-rádió sem, ehhez is kell a füles, de utána igen jól kezelhető alkalmazást kapunk, amely szintén fut a háttérben. Ebbe a modellbe is bekerült a TrackID, amely lehetőséget ad arra, hogy a rádióból rögzítsünk egy rövid dalrészletet, vagy ezt magunk dudorásszuk fel, és az internet segítségével ezek után a szoftver kapcsolódik egy böszme nagy adatbázishoz, amelyből megtippeli, hogy ki az előadó és mi a szám címe. A működésről már beszámoltunk a W610i kapcsán.

Még a zenéhez kapcsolódik, hogy most is van MusicDJ, amivel előre gyártott patternek segítségével komponálhatunk valami fantáziátlan rettenetet, illetve említést érdemel a diktafon, amely a belső memória terhére képes felvenni hangot, akár beszélgetés közben is. A telefon belső kapacitása 64 megabájtos, ez egy jó ideig elég lesz, akik nem akarják zenehallgatásra használni a telefont, azok számára az M2 kártya vásárlása nem kötelező.

A játékok között most egy szem puzzle figyel, ennél még a tenisz is jobb lett volna, de a K550i-be most ez jutott. A Bluetooth kapcsolaton át történő távirányítás viszont szerencsére nem maradt ki, néha igen hasznos funkció, ha nincs kedvünk megközelíteni a PC-t, hogy lelőjük a Media Playert.

Adatátvitel, akkumulátor

Mint kiderült, van Bluetooth, ráadásul 2.0-s verziószámú, de a sztereó headsetek támogatására utaló nyomot nem fedeztünk fel a menüben, bár a hivatalos Sony Ericsson oldal szerint tudja ezt is a K550i. A Bluetooth átvitel sebessége másodpercenként 50KB körül alakult, amikor a PC-vel kötöttem össze az eszközt. Ha ez kevés, akkor van 2.0-s USB, ha pedig sok, akkor itt a jó öreg infra a telefon tetején.

A nagyvilággal GPRS és EDGE kapcsolattal kommunikál a böngésző, amely simán megjeleníti a HTML oldalakat is. A 3G értelemszerűen kimaradt a lehetőségek közül, a K750i-hez képest az EDGE tekinthető előrelépésnek. A hátlap alatt megbújó akkumulátor 950 mAh teljesítményű Li-Pol telep, amely elég jól bírja a strapát, három napig hiba nélkül üzemelt.

Összegzés. Egy mondatban? A francnak kellett ráírni, hogy Cyber-Shot. Így túlzottak voltak a kamerába fektetett elvárásaink. Ha csak kihozzák, hogy nesztek, itt egy középkategóriás Sony Ericcson, egész jó optikával, korrekt kezelhetőséggel, emberi méretekkel, akkor azt mondjuk, hogy köszönjük. Így viszont mégiscsak ennek a szájbergyereknek kéne bocsánatot kérnie.

Bog

A Sony Ericsson K550i-t az XXL GSM biztosította. A készülék megvásárolható:

Budapest VI. Jókai tér 6.

Budapest VI. Teréz körút 18.

On-line a http://www.xxlgsm.hu címen.

Specifikációk

Sony Ericsson K550i

Technológia GSM 850/900/1800/1900

Méret 102x46x14 mm

Súly 85g

Kijelző 176x220 pixel, 262K szín, TFT

Telefonkönyv 1000

SMS/MMS memória 64MB

Egyéb memória M2 (gyárilag nincs)

Java van

Vibra funkció van

Naptár van

Ébresztés kikapcsolt állapotban is

Számológép van

GPRS/EDGE 4+2/van

Push To Talk nincs

Infra/Bluetooth van/2.0

Prediktív T9

Hangtárcsázás van

Hangrögzítő van

Hangvezérlés van

Valutakonverter van

FM rádió van - RDS

Kihangosítás van

Alap akkumulátor 950 mAh Li-Pol

Készenléti idő 350 óra

Beszélgetési idő 420 perc

Fényképezőgép 2 megapixel, autofókusz, vaku, 4x zoom, QCIF videó

POP3 e-mail van

WAP böngésző 2.0

HTML böngésző van

Játékok 1

Csengőhangok MP3, WAV, AMR, 40 szólamú MIDI

Operációs rendszer nincs

MP3 lejátszás van

Egyebek TrackID

Forrás: http://mobilarena.hu
Beküldő: adminHozzászólás elküldve: Nov. 28. 18:13

RE: K550i

SONY ERICSSON K550i

Frekvenciasáv: 850/900/1800/1900 MHz

Méret/ tömeg: 102x46 x14 mm/ 85g

Akkumulátor: 950 mAh, Li-Polymer

Készenléti/beszélgetési idő: 350 óra/ 7 óra

Kijelző felbontás/ szín: TFT, 176x220/ 262000

Kamera: 2 Megapixel (Autofókusz)

Memória: 64 MB

Memóriabővítés: MemoryStick Micro

Adatátvitel: Infra, Bluetooth (2.0),USB

Alapcsomag tartalma: - Készülék

Töltő (CST-60)

Headset (Sztereó HPB-60)

Akkumulátor (BST-33)

USB kábel (DCU-60)

Cd

Leírás

Külső, Kijelző:

A telefon fekete- ezüst és fehér- ezüst színben kapható.

Tesztelésre a telefont a Phonezone Kft biztosította.

A telefont először kézbevéve rögtön fel fog tűnni, hogy ez a telefon is követi a mai divatot és elég sokat karcsúsodott az elődhöz képest (K510i).

A készülék baloldalán felül a zenelejátszó gyorsindító gombját találjuk egy ezüstszínű csíkban, alul pedig az új Sony Ericsson telefonokra jellemzően a töltő, headset, USB csatlakozó kapott helyet. Ez az elhelyezés először nagyon furcsa, főleg, ha valaki a zsebében hordja a telefont és csatlakoztatja a fülhallgatót, viszont, ha tokban hordjuk, akkor határozottan előnyös ez az elhelyezés.

A baloldalon a hátlap leszedése után férünk hozzá a memóriakártya foglalathoz, ami MemoryStick Micro (M2) kártyát fogad maximum 1 GB-ig.

A készülék aljára semmi nem került, a tetején viszont megtaláljuk az infraportot, benne egy merülésre figyelmeztető piros leddel és mellette a ki/ bekapcsoló,- profilválasztó gombot.

Jobboldalt a hangerőszabályzó gombok vannak, ami kikapcsolt kijelzőnél megvilágítja az órát és ha nem fogadott hívásunk, vagy üzenetünk érkezett megjelenik a megfelelő ikon. Sajnos itt kell írnom a készülék hibájáról, ugyanis,

ha a telefon bekapcsolt állapotban van, de nem nyomjuk meg egyik gombját sem – a kijelző teljesen elsötétedik, a takarék módú órát sajnos kispórolták a tervezők. A hangerőgombokkal lehet még a bejövő hívást némítani, zenelejátszó használata közben pedig számot váltani.

Itt a jobboldalon találjuk még a hátlap záró reteszét, ezt sajnos átvették a K600i- től és a kamera exponáló gombját.

A hátlapon egy köralakú elhúzható retesz alatt találjuk a kamerát és a bevágásban a fotófényt, ami elég erősen tud világítani és kereső fényként is használhatjuk, de S.O.S fényjelzésre is képes! A hangszóró jó erővel, nagyon szépen szólaltatja meg a 40 szólamú polyfónikus, mp3 csengőhangokat, kár, hogy a rezgés már nem ennyire határozott.

A kijelző 262.000 színű TFT és 176x220- as felbontású. A kijelző mérete miatt érdemesebb lett volna belerakni egy 240x320- as kijelzőt, mert így elég pixeles.

A színek nagyon rendben vannak, a fényerővel, kontraszttal sincs semmi baj, napsütésben a láthatóság a beállított háttérképtől, témától függ.

A fényerőt 5 fokozatban állíthatjuk, az óra méretét is megváltoztathatjuk, ez lehet a megszokott kicsi, és majdnem az egész kijelzőt betöltő nagy digitális óra.

A krómkeretes kijelző alatt találjuk az ezüstszínű navigációs gombokat, baloldalt a W@p gyors elérés gombját, ezt a gombot nagyon könnyű véletlenül megnyomni, mellette a hívásinfo gomb, alatta a visszafelé nyíl, amivel a menüpontokból tudunk visszalépegetni.

Középen az 5 állású navigációs gomb, szerencsére ebből a modellből kihagyták a joystick- ot, ami határozottan előnyös. A Navi gomb 4 irányához felvehetünk gyorsmenüt, a fel – le irányt egy kis dudor segíti, viszont a jobb – bal iránynál nincs ilyen segítségünk. A középső gombbal a menübe tudunk belépni, a jobboldalon ismét egy menügombot találunk, alatta a ’C” gombbal, ami a karaktertörlésre szolgál és a telefon szélén találunk egy gyorsmenü gombot, amihez a leggyakrabban használt menüpontokat állíthatjuk be, mint pl: infra, bluetooth, zenelejátszó stb…

A számgombok rizsszem nagyságúak, de határozottan könnyen kezelhetők, nem fog problémát okozni a használatuk. A gomboknak nincs háttérvilágítása, viszont a betűk- számok elég erős kéken világítanak.

Menü:

A már megszokott 3x4 animált ikonos menü vár bennünket, 4 gyári téma közül választhatunk, de akár le is tölthetünk nekünk tetszőt az internetről.

Első menüpont a már jól ismert Playnov, ez a Sony Ericsson zeneletöltő szolgáltatása.

Második menüpont az Internet, itt találkozunk a 2.0- s xHTML böngészővel, a letöltést segíti a Class 10-es GPRS és a Class 10-es EDGE kapcsolat is

Harmadik menüpont a Szórakozás, itt vannak a gyári játékok ( ebben a telefonban csak egy K750- ből ismert Puzzle található)

A Track ID szolgáltatással tudunk rögzíteni az FM rádióból vagy egy külső hangforrásból zenerészletet, amelyet el lehet küldeni a szolgáltatás központjának az interneten keresztül, ahonnan megkapjuk a szám címét, előadóját és az album címét.

Van még videólejátszó, Videó, Foto és Music DJ alkalmazás is, amellyel videóinkat, fotóinkat tudjuk szerkeszteni, és zenét tudunk komponálni.

A távvezérlés menüpontban a számítógépet tudjuk Bluetooth-on keresztül irányítani, vagy Bluetooth-os nyomtatóra küldhetünk fényképeket.

A diktafonnal a memória erejéig tudunk felvételt készíteni.

Negyedik menüpont a kamera, amely 2 megapixel felbontású és autofókuszos, felvételi módot, képméretet, hatásokat, éjszakai módot, önkioldót, fehéregyensúlyt, képminőséget, zárhangot (4 féle zárhang van, de kikapcsolni nem lehet) és a mentés helyét állíthatjuk. Az elkészült képek nappali fénynél nagyon megközelítik a K750i minőségét, viszont ugyanez nem mondható el a sötétben készült képekről

A videó felvételnél állíthatjuk a fehéregyensúlyt, hatásokat, éjszakai módot, megadhatjuk, hogy memóriakártyára vagy a telefonmemóriába akarunk-e menteni?! Sajnos a maximális felbontás még mindig 176x144-es és 3GP formátumú- nagyon szaggat és kockásodik.

Ötödik menüpont az Üzenetek, itt tudunk 1 ill. hosszú sms- t küldeni, rendelkezésre áll a magyar T9, belehet szúrni Smile- okat is!

MMS- t is tudunk küldeni- fogadni (kép, hang, videó) 300 Kb- os mérethatárig, de van még hangüzenet, E-mail küldés- fogadás és itt található az RSS hírolvasó szolgáltatás is, ami W@p- ról letölti a minket érdeklő információkat!

Hatodik menüpont a Zenelejátszó, állíthatunk véletlen sorrendű lejátszást, de az egész zenei állomány ismétlését is választhatjuk, a hangszínt állíthatunk, viszont a Megabass funkció kimaradt, mivel ’K” sorozatú készülékről van szó, ami erőteljesen kiemeli a mélyhangokat, de kézi beállításra is lehetőség van, létrehozhatunk lejátszási listákat, amikre előadók és album címe alapján is rákereshetünk. A telefon támogatja a vezetéknélküli sztereó headsetet is, a HBH- DS 970- essel gyönyörűen szól és gyönyörű hangja van az erős mélyhang kiemelés nélkül is. Ha a vezetékes fülessel hallgatnánk a zenét érdemes beszerezni egy Walkman headsetet, mert sokkal szebben szól és nem esik ki a fülből.

Hetedik menüpont a Fájlkezelő, itt találjuk a kamera albumot, a képeket, videókat, hangokat (külön megtudjuk jeleníteni a memóriakártyán és a telefon memóriájában tárolt adatokat), a témákat, játékokat, mentett welapjainkat, az alkalmazásokat (ide bármilyen java alapú program letölthető) és az egyebeket( ide a telefon számára ismeretlen formátumú dokumentumok kerülnek).

Sajnos a telefon értékesítési csomagjában nem találunk memóriakártyát, ezt azért érdemes még beszerezni hozzá. (Maximum 1 GB-ig bővíthető MemoryStick Micro (M2) kártyával)

Nyolcadik menüpont a Telefonkönyv, ide 1000 nevet írhatunk, nevenként 5 telefonszámot, E-mail és Webcímet tárolhatunk.

A hívóhoz csengőhangot, képet, videót, telefonszámonként hangparancsot rendelhetünk, továbbá munkahelyi – lakcímet, információt és születésnapot tárolhatunk (amit beírhatunk ismétlődő jelleggel a naptárba is!)

.Hívócsoportokat is létrehozhatunk, amellyel szelektálni lehet, hogy honnan akarunk hívást fogadni.

Kilencedik menüpont az FM rádió, ez is a már megszokott RDS funkciós és 20 adó tárolására képes. Itt is megtaláljuk a Track ID szolgáltatást, elég jó hangerővel tudjuk hallgatni a rádióműsorokat és szép tisztán foghatók az adások. A rádiót csak csatlakoztatott vezetékes headsettel hallgathatjuk, de így akár ki is hangosíthatjuk.

Tizedik menüpont a Hívások, itt tárolja a telefon a tárcsázott, fogadott és nem fogadott hívásainkat, összesen 30-at.

Tizenegyedik menüpont a Szervező, itt beállíthatjuk a riasztásokat, összesen 5-öt és megadhatjuk, hogy mely napokon szeretnénk, ha riasztana, írhatunk hozzá jegyzetet és akár képet is menthetünk hozzá.

A naptárt megtekinthetjük heti, -havi nézetben, sajnos csak találkozót tudunk menteni, de a feladatok közé bármit elmenthetünk!

Van még feljegyzés ( amit kirakhatunk a készenléti kijelzőre is), alapműveletes számológép, szinkronizálás, stopper, visszaszámláló, és kódmemória, ahová pl. bankkártyánk számát tudjuk felírni.

Tizenkettedik menüpont a Beállítások, itt tudjuk az általános dolgokat beállítani pl: nyelv, profilok stb…, a jelző- és csengőhangokat, kijelzőt, hívásinformációkat és a kapcsolatokat (itt tudjuk az infrát és a Bluetooth-t is bekapcsolni).

Forrás: http://tesztpad.hu

Beküldő: adminHozzászólás elküldve: Nov. 28. 18:13

Re: K550i ismertetők

Régi szép idők Bizarr
Nevetős
Beküldő: adminHozzászólás elküldve: Márc. 07. 14:28

Re: K550i ismertetők

Nekem is ilyen telefonom volt Bizarr
Beküldő: adminHozzászólás elküldve: Márc. 07. 14:30
Új hozzászólás írása

  Keresés a felhasználók között
  Keresés a fórumban
Szerkessz saját blogot, teljesen ingyen Hallgass bele a funbit zenetárba, a legjobb zenékbe