Hálózati extra menü
Extra menü A SonyEricsson-ok egyik extra menüjéről ejtenék "néhány" szót. E menü a 'Csatorna info', mely ...
Hozzászólások: 1 db
Új hozzászólás írása

Hálózati extra menü

Extra menü

A SonyEricsson-ok egyik extra menüjéről ejtenék "néhány" szót. E menü a 'Csatorna info', mely egy kis kézi beavatkozás után a 'Beállítások' menüpont alatt foglal majd helyet, s bekapcsolása után a nyitó képernyőn jelenik meg. (A kis kézi beavatkozásról annyit, hogy flash kábellel, s egy jó programmal elő lehet hívni, másik két társával együtt ezt a kezdetben sokat nem mondó új lehetőséget.) E menüpont három paraméterrel rendelkezik (1,2,3), s mind mást mutat öt sorban. A nevéből is adódik, hogy a csatornának az infóját adja vissza. Hogy mi is az a csatorna? Röviden annyi, hogy az a jel csatorna, amit a torony indít a telefon felé, s a telefon e csatornán képes válaszolni, vagy jelt küldeni a toronynak. A torony és a telefon közt állandó így a kapcsolat, s mivel több csatorna adott, így a telefon automatikusan választja ki a neki legmegfelelőbbet, akár hívás közben is. S e váltás olyan gyors, hogy a telefonáló ebből nem vesz észre semmit. Egy csatornán több felhsználó is lehet, s ez ronthatja a jel minőségét, de ezt már modern tornyokkal ki tudják küszöbölni, s így nő a felhsználók száma is az egyes csatornákon. Akkor nézzük mit rejtenek a paraméterek:

1.: Az első két sor az éppen használt csatorna adatait tartalmazza. Az első szám az adott csatorna azonosítója (készenlétben B, hívásközben pedig T áll előtte), a következő minusz jellel ellátva az adott csatorna térereje (a szám minél kisebb annál jobb azaz hatvan jobb mint száz) A második sorban áll egy ötjegyü szám ami a torony azonosítója. Ezenlívül vannak még számok pl.: az első sorban, ami a jel tisztaságának fokát mutatja, készenkéti állapotban ezt egy - jelzi, s híváskor aktiválódik; a második sorban a toronyazonosító után egy szám áll ami a toronytól mért távolságot adja: 300 méterenként 1-et ugrik(ez nem egészen pontos érték, de ha valaki jól kezeli eljuhat egy toronyig ) E két sorban a többi szám nem tudom mit jelent, de valami quality féleség. A következő három sor, azaz három sor és két oszlop a legjobb csatornákat mutatja az aktívon kívül. A megjelenítése: csatorna azonosító+csatorna térerő. Ezeket a telefon figyeli, s ha egy cstornának a térereje egy pár másodpercig jobb, mint az aktívé, s van hely a cstornán átugrik rá.

2.: Ez egy igen mozgó paramérer. Itt csak soronként mutatja a csatornákat adataival együtt. Első szám az adott csatorna azonosítója, a következő minusz jellel ellátva az adott csatorna térereje, s így tovább (a többit nem tudom)

3.: Itt az elérhető csatornákat listázza ki a telefon növekvő sorrendben, s itt csak a csatorna azonosítókat mutatja.

Ezen adatok (tudom) nem egészen pontosak, s ha van aki ezt ki tudja egészíteni, illetve korrigálni tudja az Adminok és a Saját nevemben megköszönném!

Scout

Forrás: http://papfer.hu
Beküldő: adminHozzászólás elküldve: Nov. 28. 18:10
Új hozzászólás írása

  Keresés a felhasználók között
  Keresés a fórumban
Szerkessz saját blogot, teljesen ingyen Hallgass bele a funbit zenetárba, a legjobb zenékbe